Zonneuitslag gauw en doeltreffend voorkomen en verzorgen.

Zo'n 15% van de mens in Nederland heeft er wel eens last van; Zonneallergie jeuk. Hoe herken je de symptomen en hoe kun je zonneblaasjes snel en effectief behandelen?

Symptomen zonneallergie

Mensen met een zonneallergie hebben een immunologische reactie op zonlicht. De oorzaken kunnen bijzonder divers zijn, maar worden vrijwel altijd veroorzaakt door blootstelling aan zonlicht. Elk persoon reageert hier anders op, maar normaliter uit het zich in kleine zonneblaasjes, jeukerigheid en branderigheid. Typerend voor zonneallergie is dat uitsluitend de aan de zon blootgestelde delen van de huid een reactie vertonen. Als je last hebt van zonneblaasjes en uitslag, nadat je een periode in de zon gezeten hebt, dan heb je waarschijnlijk zonneallergie.

Gemiddeld duren de verschijnselen van zonneallergie zo’n 2-3 dagen en daar trekken deze langzamerhand weg. Zonneblaasjes en andere symptomen van zonneallergie zijn onprettig maar gelukkig goed te voorkomen en te behandelen. Voorkomen van zonneallergie is uiteraard beter dan genezen. Dit doe je door je huid niet bloot te stellen aan de zon, maar in de praktijk blijkt dit toch vaak lastig. Er zijn hele goede middelen op de markt die je huid beschermen tegen de zon en specifiek voorkomen dat je last krijgt van zonneallergie.

Mocht je lichaam toch symptomen van zonneallergie vertonen, zorg dan dat je tijdelijk niet meer in de zon komt. Gebruik bodylotion (eventueel speciale voor zonneallergie) en gebruik eventueel kalmerende huidproducten die calamine bevatten. Bij ernstige klachten en verbranding is het verstandig om een huisdokter te consulteren. Mits je veelvuldig last hebt van zonneallergie, dan kun je vragen om een doorverwijzing naar een specialist.

Helaas heeft zonneallergie een groot scala aan oorzaken en varianten. Zo is het mogelijk dat bij gebruik van bepaalde medicijnen zoals antibiotica of cosmetische cremes je onmiddelijke (meer info) zonneallergie krijgt, terwijl je hier normaal gesproken geen last van hebt. Lees hier meer over het voorkomen, de symptomen en het behandelen van zonneallergie.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Zonneuitslag gauw en doeltreffend voorkomen en verzorgen.”

Leave a Reply

Gravatar