Verminder nu Pigmentvlek. Zegt het voort.

Als je lang genoeg in de zon zit maakt je huid onder andere nog meer pigment aan, zodat je beter beschermd bent. Prettige bijeenkomst is dat je daardoor ook nog eens heerlijk bruin word.

 

 

pigmentvlekken creme ervaringenouderdomsvlekken creme best getest

 

 

Ouderdomsvlekken, wat zijn het nou echt?

 

 

Pigment welke ook wel melanine wordt genoemd is een kleurstof. Het zit in de kleur van je haren, je huid en zelfs in de iris van je oog. Pigment geeft beveiliging aan je huid tegen UV-straling.

 

 

Het moment dat je een overmaat aan zonlicht of UV straling krijgt gaat je pigment zich ophopen tot zwarte vlekken op je huid. Deze vlekken noemen we pigmentvlekken.

 

 

Ouderdomsvlekken

 

 

Vanaf middelbare leeftijd hebben we wel een of meer van die bruinige vlekjes op de huid.

 

 

Ze ontstaan met name op plekken waar je veel mee in de zon komt, zoals je handruggen en je gezicht. Zonnevlekken of levervlekken zijn ook ouderdomsvlekken.

 

 

Gelukkig zijn ouderdomsvlekken veelal goedaardig verzorging gebeurt hoofdzakelijk omdat men het niet mooi vindt. Soms wordt een ouderdomsvlek agressief (huidkanker), in dat geval is behandeling noodzakelijk.

 

 

De vlek is dan niet meer egaal van kleur, maar grillig gepigmenteerd. Als dat het geval is ga dan zsm naar de huisarts.meer info

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Verminder nu Pigmentvlek. Zegt het voort.”

Leave a Reply

Gravatar